Tror ni på reincarnation?

Detta är ett ganska flummigt ämne men jag måste erkänna att jag ibland faktiskt känner mig bekant o ”hemma” i andra sekel (filmer och musik, arkitektur och mode) som om jag varit född på den tiden, en gång i tiden… Vad tror ni? Träffade en ny vän för ett tag sen, i Vegas av alla ställen och det känns som vi känt varan sen alltid, fast vi kommer från andra jordens sidor och aldrig sets förut.. eller have we? sånt är lite skumt… har man bra ”kemi” eller är det något vi inte vet eller vill erkänna om våra själars vandring..? Det finns bevis att dom i testamenten och gamla grekiska skrifter tagit bort detta ämnet med flit för att det motbevisade många religioners andra tro. Jag vet inte.. men min vän känner samma sak och bad mig läsa denna boken! Jag har bara hunnit läsa 2 kapitel men sant eller inte, spännande!  Thought I’d share..

416Hfx0NxAL._SY344_PJlook-inside-v2,TopRight,1,0_SH20_BO1,204,203,200_

XoXo

Louise.

 

3 reaktion på “Tror ni på reincarnation?

  1. Ja men såklart att man haft tidigare liv. Jag känner mig ofta helt ”fel” i detta tidevarv av hårda värderingar, tror mig definitivt ha levt tidigare trots att jag inga direkta belägg för saken har.
    Ja och jag orkar inte kommentera under inlägget där du dissar Paris Hiltons ”sång”: jag tror att man kommer långt eller längre ifall man inte dissar andra. Hon har helt klart något över sig som gör henne intressant även om hon kanske inte sjunger som en näktergal 🙂 Och vem har sagt att man måste kunna sjunga för att vara sångare? Man kan prata som Leonard Cohen, scatta, rappa, skrika (opera låter i mina öron som skrik) ja och 80-tals heavykillarna ylade mest de också 🙂 Kör på med din grej bara och massor med lycka till med ..allt!

    • Tack för din kommentar! Angående Paris, jag försöker inte dissa henne, det ironiska var hur hon vart dissad i sin egen låt… ”all she knows is …..” ?! no words. Var d med mening? förmodligen, men ändå sämsta text jag hört – rapparen lil wayne som ska vara en av de största o bästa i branchen kunde inte komma på något bättre? Och Afrojack som ska vara en av världens största Dj’s ger henne nåt outdated att sjunga på (som hon förövrigt dejtade en period enbart för att får honom dit hon ville, fakta direkt från källan själv) jag har rätt mycke inside info om denna branch och folket i den, missförstå mig inte – dom borde kunna göra LÅNGT bättre än såhär och att behöva använda sig av en ”icon” som Paris och göra åtlöje av branchen är en diss mot oss andra musiker som kämpar – thats all 🙂 men som sagt, Paris är en rolig söt tjej som jag önskar all lycka absolut! 🙂

  2. I was referred by Natacha’s post. I think this is like the phenomenon of ‘deja vu’, it’s only happened to me a couple of times, and it’s tempting to explain it off like scientifically, but something mysterious remains and could be a reincarnation kind of flashback or whatever. Karma can be an eastern spiritual equivalent of the Christian principle of ‘you reap what you sow’ and therefore a belief in this could be beneficial as like a moral guiding principle, if it works like that, and indeed as the book suggests, a possible therapeutic method. I remember a riddle or like a Zen koan that was like, ‘who were you before you were born?’ and it definitely gets one thinking. I’m as guilty as anyone of like ‘living in the past’ or like Springsteens’ ‘glory days’ and so I think it’s maybe best to enjoy the best memories of the past, but to focus on enjoying the present moment and hoping for the best future.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *