Social?

Socialamedier är kanske bra för att länka till olika saker, snabba svar, vi når världen över, bestämma träff med en vän på studs, rsvp på ett facebook event osv. Visst en del av oss tjänar förvisso pengar på det och det kan jag godta, men att gå omkring som en idiot och glo på denna mobilen stup i kvarten är vansinne! Jag ska inte säga att jag själv inte kollar mobilen med jämna mellanrum, men jag har inte den framför näsan 24/7.

Det sjuka är att om du medvetet lägger bort din mobil eller platta typ en timme eller två – gissa hur irriterad du blir på alla runt om!? Folk ignorerar dig och allt totalt, dom ser inte ens vart dom går, för dom stirrar i mobilen. Folk tittar inte ens upp för att säga hej eller ursäktar att dom just knuffat till dig i sin blinda lilla värld vi nu kallar ”social”..? Right..


Jag tycker det är rakt av otrevligt när vänner eller kolleger, familj, kille, dejt, vem det än må vara sitter o glor på sin mobil istället, när man försöker föra ett normalt samtal eller ha en trevlig lunch! Jag blir fan förbannad. Vad hände med ögonkontakt och ostörda konversationer? Du glor hellre på en skärm med 10 tjejers nakna (retuscherade eller eventuellt injecerade) rumpor på IG eller en video på FB om ”the law of attraction” än att prata med en rigtig livs levande söt vän, en armslängd från dig?

Jag kan garantera att det ända du attraherar är sura miner, en overklig veklighet med låtsas vänner, ett fejk självförtroende baserat på ett töntigt antal ”likes” eventuellt ett och annat blåmärke från lyktstolpar, om inte annat en käftsmäll rakt av!

Jag hoppas verkligen vi kan lära oss njuta av stunder med varandra och verkligt sällskap igen. Jag blir faktiskt rädd av att se hur till och med vuxna numera stirrar sig blinda och börjar smsa eller ”lika” foton på IG och vifta bort ett samtal eller nonchalnt säga ”vad sa du?” Efter att knappat klart för stunden. Krävs ett IQ på en apas nivå.

Vansinne. Vad tycker ni? Har ni inte någon story att berätta om ämnet? Skulle vara kul att höra!

Xoxo

Louise.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *